СОСЗР ви приветства с посещението ви в най-новото издание за национална сигурност, отбрана и въоръжени сили

в."Българско войнство"

Бр.19/15.10.2010 г.

Вестникът излиза в специално 12-странично издание, което е изцяло посветено на 100-годишнината от учредяването на Съюза на запасните подофицери. На тази тема са и интервютата с председателя на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов и главния сержант на Българската армия офицерски кандидат Тошко Тодоров. Броят разкрива историята и идейната концепция на съюза, като една от най-масовите обществени организации до септември 1944 г.

18.10.2010 г. 

Бр.18/01.10.20101 г.

Четири страници са посветени на 50-годишнината на ЗРВ. Публикувани са интервюта с началника на ВВС генерал-майор Константин Попов, командира на дивизион подполковник Зарко Шишманов, генерал-майор от резерва Георги Каракачанов и др. материали. Броят дава информация за старта на тазгодишната абонаментна кампания.

01.10.2010 г.

Бр.17/15.09.2010 г.

Броят съобщава, че офицери от СИОР учредиха асоциация. Неин пръв президент е полковник от резерва Константин Попов, вицепрезидент на СИОР за България. Фоторепортажът на последна страница е посветен на зенитно-ракетните стрелби на полигон „Шабла”, които бяха наблюдавани и от премиера Бойко Борисов. „Всяко сериозно разузнаване е „кутия”, е заглавието на коментара. В една от информациите се съобщава, че генерал-майор от резерва Петко Драгоев е огллавил Комитета на випуските на НВУ.

15.09.2010 г.

Бр.16/31.08.2010 г.

Норвегия поема председателството на СИОР, т.е. на резервистите от НАТО. Това съобщава вестникът в броя си от 31 август 2010 г. От същия брой научаваме, че полковник от запаса Пламен Петров е ръководил тазгодишната възстановка на боевете на Шипка. Запаснякът е играл ролята на Сюлейман паша. В интервю председателят на Съюза на подводничарите капитан I ранг от резерва на ВМС Станко Станков защитава необходимостта от подводници. Последната страница с много снимки разказва за Велинградската организация на СОСЗР, която с основание се нарича малко бойно поделение.

31.08.2010 г.

Бр.13/507 от 20.07.2010 г.

Първа страница информира за срещата на министъра на отбраната Аню Ангелов със запасни и резервисти в Шумен  и връчването на знамето но Областната организация на СОСЗР. Подробностите за събитието са на пета страница. На втора страница с репортаж и кореспонденции се представя налагащата се тенденция на подкрепа на СОСЗР от местната власт.  Под заглавието „Разработен е проект на Национална отбранителна стратегия”  на трета страница е публикувано интервю с началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. Четвърта страница е посветена на обсъждането на проекта на Стратегия за национална сигурност. Шеста страница разказва за решенията на Осмия конгрес на Съюза на ветераните от войните за обединяване на потомците и съмишлениците. На седма страница е очеркът за Витан Анчев, полковник, ст.н.с. д-р н амедицинските науки, военноинвалид. Осма страница с много снимки разказва за приключилия национален ученически конкурс по повод 65 години от края на Втората световна война и походът на ученици, учители и фронтоваци по бойния път на армията ни в Македония и Сърбия.

20.07.2010 г.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg