СОСЗР ви приветства с посещението ви в най-новото издание за национална сигурност, отбрана и въоръжени сили

ПРО

Бойко Борисов: От САЩ с мен не е разговаряно за ПРО

От американска страна на никакви нива с мен не е разговаряно на тема, свързана с противоракетната отбрана. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус”. Борисов заяви, че няма промяна и в позициите ни по този въпрос.
Премиерът каза още, че до този момент нито един посланик не е идвал при него „да кадрува”. Борисов каза това в отговор на въпрос, свързан със смяна на шефа на Агенция „Митници”. Борисов каза, че с него американският посланик не е разговарял за назначаване на Красимир Катев на този пост и за първи път чува това име.

04.08.2010 г.

САЩ очакват, че още следващата година ще започне да функционира системата за противоракетна отбрана

otbrana.alle.bg

САЩ очакват, че още следващата година ще започне да функционира системата за противоракетна отбрана, предназначена за защита на Европа и Близкия изток от иранските ракети, отбелязва радио „Гласът на Америка”.
Според вестник „Вашингтон пост”, Пентагонът е близо до постигане на споразумение с България или Турция за разполагане на тяхна територия на радари, които ще бъдат способни да проследят траекторията на балистични ракети, изстреляни от Иран. Освен това САЩ работят активно и в Близкия изток. В Израел вече функционира радар, обслужван от американските военни. Вашингтон разчита, че ще може да разположи още един такъв радар на територията на някоя от държавите в Персийския залив.

03.08.2010 г.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg